Besteedt zorg aan uw tuin

Nieuws

GENOMINEERD! Duurzaamste hovenier!

GENOMINEERD! Duurzaamste hovenier!

Wij zijn genomineerd voor de verkiezing Duurzaamste Hovenier van Nederland! Samen met Hooft Hoveniers en Paardekoper Tuinen zijn wij genomineerd in de categorie Particuliere tuin.

Lees verder

Waar we goed in zijn

Groen schoolplein bij OBS Octopus

Groen schoolplein bij OBS Octopus

20190930 Schoolplein Octopus 01De officiƫle aftrap vond om 10.00 uur plaats door Juren Zijlstra, voorzitter van de wijkvereniging van Zwolle Zuid. Na een korte toespraak koppelde hij samen met twee leerlingen symbolisch het regenwater van de gymzaal af door een bocht onder de regenwaterafvoer aan te brengen. Met verschillende ouders is vervolgens een beekloop in het schoolplein aangebracht waarmee het hemelwater vanaf de gymzaal naar het tuingedeelte werd geleid. In het tuingedeelte heb ik geholpen met het graven van een soort wadi. Op dit moment is een grote open ruimte gemaakt waar het regenwater makkelijk kan infiltreren, in de toekomst is het de bedoeling om dit regenwater samen met de al aanwezige waterpomp te integreren in een water- en zandspeelplek.

Verder is de bestaande metalen afscheiding op het schoolplein verwijderd om het tuindeel zichtbaar te koppelen aan het schoolplein. Aan de buitengrens is een natuurlijke afscheiding van kastanje palen en douglas schaaldelen gerealiseerd. Verder is er het nodige in de schooltuin opgeruimd en schoongemaakt. Met elkaar zijn de eerste stappen gezet om dit schoolplein samen met de buurt te vergroenen!

20190930 Schoolplein Octopus 02
Omdat ik onlangs de cursus 'Kennismaking met Groene Schoolpleinen' van de stichting Springzaad heb gevolgd vond ik het erg leuk om deze dag mee te mogen helpen. Het is erg mooi om vak- en praktijkkennis te combineren met zoveel enthousiasme en samen stappen te zetten naar een groen en natuurlijk schooplein. Dit smaakt naar meer! 

Reacties

Plaats reactie


Antispam Ververs afbeelding

Vul bovenstaande tekens in