Besteedt zorg aan uw tuin

Nieuws

Aan het einde van 2022...

Aan het einde van 2022...

Het jaar 2022 is bijna voorbij, in meerdere opzichten een bijzonder jaar! We kijken met trots en dankbaarheid terug op dit voorjaar toen we bekroond werden met de titel 'Duurzaamste hovenier van Nederland'. Dank zij het vertrouwen van onze opdrachtgevers en de inzet van ons team hebben we dit bereikt. Dit jaar hebben we nieuwe plannen gemaakt om te blijven werken aan een duurzame toekomst, we laten van ons horen!

Lees verder

Waar we goed in zijn

Nooit te oud om te leren

Nooit te oud om te leren

Inhoud van de Cursus

Gelukkig staan de mooie historische parken en tuin in Nederland weer volop in de belangstelling. Maar om dit groene erfgoed op een goede manier in stand te houden is kennis en ervaring nodig. Onze uitvoerende medewerkers hebben de nodige ervaring in historisch groen, maar de benodigde achtergrondkennis was minder aanwezig. De cursus 'Historische tuinen en parken in theorie en praktijk' is door het Gelders Restauratie Centrum georganiseerd op vier verschillende locaties in Gelderland met tuinhistorie in de directe omgeving. In deze bijeenkomsten is ingegaan op de historische tuinstijlen om dat wat je tegenkomt ook te kunnen herkennen. Verder zijn we aan de slag gegaan met het opstellen van een beheerplan en -visie en het maken van een werkplan tot op detailniveau. Een belangrijke basis voor deze cursus is de 'Uitvoeringsrichtlijn Hovenierswerken historische tuinen en parken (URL6010)'.

De cursus bood mij een mooie mix van theorie en praktijk. Het aanwezig zijn in een historische omgeving, het bekijken van tuinen en parken en het direct toepassen van de geleerde theorie zorgt snel voor veel extra kennis! De inspirerende informatie die we iedere keer weer kregen van de vakkundige docenten maakte het tot een erg zinvolle cursus. Het maakt me enthousiast om met nog meer energie aan de slag te gaan in het monumentale of historische groen in onze omgeving. Met deze extra kennis hoop ik onze opdrachtgevers nog meer te kunnen ondersteunen! 

Reacties

Plaats reactie


Antispam Ververs afbeelding

Vul bovenstaande tekens in