Besteedt zorg aan uw tuin

Help kanker bestrijden vanuit uw eigen tuin!

Help kanker bestrijden vanuit uw eigen tuin!

Wij doen weer mee! Net als vorig jaar kunt u ook dit jaar weer Taxussnoeisel inleveren aan de Staverdenseweg 45 in Elspeet! Vanaf 15 juni kunt u weer bij ons terecht. Want het taxus snoeisel is van grote waarde! Uit de jonge scheuten van de taxus baccata wordt baccatine gewonnen. Dat is een onmisbare grondstof voor het maken van chemokuren. Een kubieke meter taxus scheuten is voldoende voor één chemotherapie behandeling.

 

HOE WERKT HET?

Nieuws 20160609 Taxus voor chemo

Onze medewerkers knippen bij diverse opdrachtgevers de taxushagen en verzamelen het snoeisel. Dit snoeisel wordt bij ons door Tauxs voor Hoop afgehaald en aangeboden aan de farmaceutische industrie. De stichting weet via sponsoring de kosten van transport heel laag te houden waardoor de opbrengst vrijwel geheel kan worden gedoneerd aan organisaties die zich richten op de strijd tegen kanker.  Het afgelopen jaar hebben wij de aangesloten hoveniers maar liefst 255 kubieke meter taxussnoeisel verzameld, goed voor 255 chemotherapiën!

WAT KAN IK DOEN?

Ook u kunt een bijdrage leveren aan deze actie! Wanneer u zelf uw taxushaag knipt kunt u het snoeisel van de jonge scheuten opvangen - u kunt het schoonhouden door het op te vangen op een zeil of laken -  en dat inleveren op ons bedrijf. Van 15 juni t/m 31 augustus hebben wij weer een aantal grote kratten staan waar het snoeisel in wordt verzameld, als deze vol zijn worden ze weer opgehaald. Elke werkdag kunt u tussen 7.00 en 17.00 uur en op zaterdag van 8.00 en 12.00 uur bij ons terecht. Ook buiten deze tijden kunt u, na een telefoontje naar 0577 - 49 18 51, bij ons het snoeisel brengen.

BELANGRIJK!

Het is van belang dat de takken schoon zijn. Hoe zuiverder het snoeisel is, hoe hoger het rendement. Gebruik daarom een zeil of doek om het snoeisel op te vangen en een zo zuiver mogelijk product aan te leveren. Taxussnoeisel vermengd met aarde, gras of ander groen, is waardeloos. Verder moet het snoeiesel éénjarig zijn, dus takken tot 30 centimeter lang en maximaal 1 centimeter dik. Deze takken van de Taxus baccata bevatten de waardevolle stof baccatine. Het is dan ook belangrijk dat het verzamelde snoei-groen afkomstig is van hagen die jaarlijks gesnoeid worden.

Reacties

Plaats reactie


Antispam Ververs afbeelding

Vul bovenstaande tekens in