Besteedt zorg aan uw tuin

Kennisbank

Houd het grind op z'n plek

Grindplaten EccoGravel

Houd het grind op z'n plek

Je kent het wel: een oprit waar grind op ligt. Als je hier vaak over heen rijdt, gaat het grind schuiven. Je krijgt sporen en kale stukken en op den duur vind je overal grind behalve op de oprit zelf. Op deze manier is het niet heel aantrekkelijk om grind te gaan toepassen in je tuin; het comfort is ver te zoeken. ECCOGravel biedt hier een goede oplossing voor waar wij graag de schijnwerper opzetten: grindplaten!

Lees meer

De Rembrandt onder de tegels

De Rembrandt onder de tegels

Het uiterlijk van sierbestrating zal nooit meer vanzelfsprekend zijn. Want de toonaangevende leverancier van sierbestrating MBI heeft een nieuwe categorie in sierbestrating gelanceerd: GeoProArte®! Deze nieuwe categorie maakt levensechte designs mogelijk dankzij de innovatieve, keramische toplaag. De ultieme designtegel van de toekomst!

Lees meer

Waterbeleving met Creastone

Waterbeleving met Creastone

Water in de tuin, brengt een tuin tot leven. Dat is de slogan van Creastone, het bedrijf van Bram Pape die prachtige waterelementen maakt. Sfeerbollen, waterschalen, waterornamenten en maatwerk, er is van alles mogelijk. Op een duurzame en unieke manier kunnen we met Creastone waterbelevingen toevoegen aan de tuin, daarom gebruiken wij deze producten graag!

Lees meer

Hoe krijg ik vogels in mijn tuin?

Vogels in mijn tuin

Hoe krijg ik vogels in mijn tuin?

Wordt u ook zo blij van vogels in de tuin? Van een merel die zingt of een duif die u hoort koeren? Maar ziet u deze vogels niet in uw tuin? Dan geven wij u graag wat tips over hoe u vogels in uw tuin krijgt. 

Met uw tuin kunt u volop kansen geven aan tuinvogels. Want wist u dat alle Nederlandse tuinen samen een natuurgebied vormen dat zo groot is als vijf keer de Oostvaardersplassen? En dat u door uw tuin aan te leggen en te onderhouden met de drie V's in gedachten. Want een goede vogeltuin voldoet aan de drie V’s: Voedsel, Veiligheid en Voortplanting.  

Lees meer

Tuinproducten van gerecycled plastic

Ecolat gerecyclede kantopsluiting

Tuinproducten van gerecycled plastic

Wat een plastic afval, iedere dag weer! Maar gelukkig zijn er bedrijven die er hard aan werken om afval te gebruiken als nieuwe grondstof. Zo'n bedrijf is bijvoorbeeld ECO-oh die van huishoudelijk plastic prachtige producten maken die wij al weer jarenlang in de tuin gebruiken. Zo worden ook tuinbezitters gestimuleerd om plastic afval te sorteren zodat dit weer verwerkt kan worden tot waardevolle grondstoffen!

Lees meer

Wel Roundup? Geen Roundup!

Wel RoundUp? Geen RoundUp!

Wel Roundup? Geen Roundup!

Een opmerkelijk bericht eind vorig jaar. Het verbod op het professioneel gebruik van gewasbeschermingsmiddelen buiten de landbouw werd door het gerechtshof in Den Haag tenietgedaan. Dit betekent dat Nederlandse gemeenten en groenbedrijven onkruid op verharding en in beplantingen weer met gif mogen bestrijden.

Lees meer

Subsidie voor uw tuin!

Veluwe Duurzaam

Subsidie voor uw tuin!

We hebben goed nieuws! Voor de aanleg of renovatie van uw tuin kunt u nu subsidie krijgen. Wanneer u op de Noord Veluwe woont en uw tuin klimaatbestendig wilt maken is hiervoor een stimuleringsregeling beschikbaar gesteld. Het uitvoeren van de maatregelen kunt u zelf doen, maar wij kunnen u er ook bij helpen. En dat geldt ook voor de subsidie, die moet u zelf aanvragen maar wij helpen daar graag een handje bij!

Lees meer

Schellevis: een oer-Hollands product!

Schellevis optiek

Schellevis: een oer-Hollands product!

Tuinproducten van beton zijn er in veel verschillende uitvoeringen en van diverse fabrikanten. Klinkers met deklaag, tegels met toplaag, gecoate tuintegels en nog veel meer keus! En dan is er ook nog de Schellevis tegel, een tegel met een geheel eigen karakter die in Nederland wordt geproduceerd. En met een enorme variëteit aan producten die wij daarom graag gebruiken!

Lees meer

Ken jij al die Latijnse namen?

Ken jij al die Latijnse namen?

Of ik van alle planten de Latijnse naam weet. Die vraag krijg ik wel vaker als ik een beplantingsplan bespreek. En waarom die planten niet gewoon bij de Nederlandse naam genoemd worden. Ook die opmerking komt vaak langs bij ons als hoveniers. Ook de afgelopen weken merkte ik dat weer. Er is veel aandacht voor de bomenactie van Gemeente Nunspeet en dan passeren veel namen van bomen de revue. Daarom deze keer een blog over de Latijnse naam van planten.

Lees meer