Besteedt zorg aan uw tuin

Kennisbank

Tuinproducten van gerecycled plastic

Ecolat gerecyclede kantopsluiting

Tuinproducten van gerecycled plastic

Wat een plastic afval, iedere dag weer! Maar gelukkig zijn er bedrijven die er hard aan werken om afval te gebruiken als nieuwe grondstof. Zo'n bedrijf is bijvoorbeeld ECO-oh die van huishoudelijk plastic prachtige producten maken die wij al weer jarenlang in de tuin gebruiken. Zo worden ook tuinbezitters gestimuleerd om plastic afval te sorteren zodat dit weer verwerkt kan worden tot waardevolle grondstoffen!

Lees meer

Wel Roundup? Geen Roundup!

Wel RoundUp? Geen RoundUp!

Wel Roundup? Geen Roundup!

Een opmerkelijk bericht eind vorig jaar. Het verbod op het professioneel gebruik van gewasbeschermingsmiddelen buiten de landbouw werd door het gerechtshof in Den Haag tenietgedaan. Dit betekent dat Nederlandse gemeenten en groenbedrijven onkruid op verharding en in beplantingen weer met gif mogen bestrijden.

Lees meer

Subsidie voor uw tuin!

Veluwe Duurzaam

Subsidie voor uw tuin!

We hebben goed nieuws! Voor de aanleg of renovatie van uw tuin kunt u nu subsidie krijgen. Wanneer u op de Noord Veluwe woont en uw tuin klimaatbestendig wilt maken is hiervoor een stimuleringsregeling beschikbaar gesteld. Het uitvoeren van de maatregelen kunt u zelf doen, maar wij kunnen u er ook bij helpen. En dat geldt ook voor de subsidie, die moet u zelf aanvragen maar wij helpen daar graag een handje bij!

Lees meer

Schellevis: een oer-Hollands product!

Schellevis optiek

Schellevis: een oer-Hollands product!

Tuinproducten van beton zijn er in veel verschillende uitvoeringen en van diverse fabrikanten. Klinkers met deklaag, tegels met toplaag, gecoate tuintegels en nog veel meer keus! En dan is er ook nog de Schellevis tegel, een tegel met een geheel eigen karakter die in Nederland wordt geproduceerd. En met een enorme variëteit aan producten die wij daarom graag gebruiken!

Lees meer

Ken jij al die Latijnse namen?

Ken jij al die Latijnse namen?

Of ik van alle planten de Latijnse naam weet. Die vraag krijg ik wel vaker als ik een beplantingsplan bespreek. En waarom die planten niet gewoon bij de Nederlandse naam genoemd worden. Ook die opmerking komt vaak langs bij ons als hoveniers. Ook de afgelopen weken merkte ik dat weer. Er is veel aandacht voor de bomenactie van Gemeente Nunspeet en dan passeren veel namen van bomen de revue. Daarom deze keer een blog over de Latijnse naam van planten.

Lees meer

Wat gebeurt er met mijn groenafval?

Wat gebeurt er met mijn groenafval?

Bij al onze tuinwerkzaamheden komt nogal wat groenafval vrij. Gelukkig kunnen we steeds vaker blad- en plantenresten in de tuin laten liggen waar ze dienen als nieuwe humus voor aanwezige beplanten. Maar vaak kan dat niet en wordt het afval afgevoerd naar ons bedrijf. Maar wat gebeurt hier nu precies mee?

Het grootste deel van ons groenafval verzamelen wij bij ons op het terrein. Als eerste doen wij dit omdat wij vaak met onze projecten niet in de buurt zijn van een erkende verwerkingsinrichting. Daarnaast combineren wij de afvoer van ons groenafval met de aanvoer van producten voor grondverbetering. Hiervoor hebben wij een jarenlange samenwerking met Heicom uit Oldebroek. Op het moment dat onze grondstoffen (Teelaarde RAG, Groen Compost, Tuinturf en Bomengrond) op zijn laten wij deze door Heicom aanvullen. Gelijktijdig wordt dan ook weer een vracht groenafval afgevoerd.

Lees meer

Hoe krijg ik een egel in mijn tuin?

Hoe krijg ik een egel in mijn tuin?

Een egel is een 'wild' zoogdier die u zeker in uw tuin kunt tegenkomen. Maar dan moet het wel voorjaar of zomer zijn. Want in de winterperiode (vanaf eind oktober tot april) is de egel in winterslaap. In deze tijd van het jaar zijn ze gevoelig voor lage temperaturen, vocht en overstromingen. Een droge en beschutte plek waar ze een nest kunnen maken is dan zeker welkom. Want de egel is niet alleen een bijzonder dier om te zien, maar ook waardevol in uw tuin. Het is namelijk een natuurlijke bestrijder van rupsen, slakken, oorwurmen, spinnen en dergelijke. De moeite van het beschermen waard!

Lees meer

Veel planten en weinig onderhoud? Prairie Garden!

Veel planten en weinig onderhoud? Prairie Garden!

Dat wil toch eigenlijk iedereen? Een mooie tuin met prachtige bloeiende planten en weinig onderhoud! En dat kan ook voor iedereen met het Prairie Garden® concept van Lageschaar Vaste Planten. De prairiebeplanting heeft ieder seizoen een enorme belevingswaarde door de afwisseling in kleur en structuur. De bloeiende en langlevende vaste planten komen met siergrassen in een wisselende samenstelling in de hele border terug. Natuurlijk, kleurrijk en onderhoudsarm!

Prairie Garden® is een concept van Lageschaar Vaste Planten, een nuchter Achterhoeks familiebedrijf met liefde voor groen. Net als wij van Hoveniersbedrijf Stip gaat Lageschaar voor minder beton en meer groen en we zijn allebei partner van NL Greenlabel. Naast het kweken en leveren van vaste planten heeft Lageschaar ook een aantal beplantingsconcepten ontwikkeld voor langlevenden en eenvoudig te beheren beplanting. Prairie Garden® is één van deze concepten, een concept wat wij graag gebruiken en waarvan een voorbeeld te zien is in onze eigen inspiratietuin.

Lees meer

Regenwater opslaan in huis

Regenwater opslaan in huis

Regenwater in uw kruipruimte, dat heeft u natuurlijk liever niet! Maar toch kunt u de kruipruimte onder uw woning gebruiken om regenwater in op te slaan voor hergebruik. Met een regenwaterzak kan het regenwater opgevangen en gebufferd worden voor hergebruik. Dit zachte water is prima te gebruiken om de tuin mee te besproeien maar ook om het toilet mee door te spoelen of om in de wasmachine te gebruiken. 

Lees meer

Wat kan ik doen tegen emelten?

Wat kan ik doen tegen emelten?

Heeft uw gazon last van kale plekken? En liggen de grasplanten los en lijken ze afgeknaagd? Dan is de kans groot dat onder uw gazon de emelt behoorlijk actief is. Zeker wanneer er regelmatig vogels worden gesignaleerd die aan het pikken zijn in het gras heeft u vermoedelijk emelten. Wilt u het zeker weten? Leg dan een stukje plastic op het gras en kijk de volgende ochtend onder het plastic, als u emelten heeft ziet u ze dan wel liggen.

Lees meer