Besteedt zorg aan uw tuin

Nieuw bedrijfspand ECOstyle: Proficiat!

Nieuw bedrijfspand ECOstyle: Proficiat!

Op vrijdag 20 mei is het nieuwe bedrijfspand van ECOstyle in Oosterwolde (Friesland) geopend! Een prachtig moment waarbij Bertus en Cobi namens ons bedrijf aanwezig mochten zijn. De manier waarop ECOstyle haar filosofie rond duurzaam tuinieren in alles weet door te voeren is voor ons een groot voorbeeld. Dit nieuwe bedrijfspand is een prachtig voorbeeld van de innovativiteit en duurzaamheid van dit bedrijf!

Ecomunitypark

20160511 ECOstyle EcomunityparkWaar eerst nog groene weilanden waren heeft ECOstyle zich als eerste bedrijf gevestigd op het Ecomunitypark aan de N381 in Oosterwolde. Nadat de derde generatie van de familie Zwart in 2010 is toegetreden tot het bedrijf heeft Anne Jan als tweede generatie zijn focus verlegd naar de ontwikkeling van het Ecomunitypark. Anne Jan is geestelijk vader van het concept voor dit werklandschap. Op dit park is ECOstyle de eerste bewoner, de komende jaren zal het uitgroeien tot een duurzaam werklandschap waar bedrijfsleven, kennisinstellingen en overheid veel zullen samenwerken.

Het park bestaat voor 55 procent uit groen en wordt voor 45 procent bebouwd. Niet alleen de ontwikkeling, maar ook de realisatie en het beheer van het Ecomunitypark is volledig duurzaam. Dit blijkt ook wel uit het BREEAM-NL Gebiedsontwikkeling Ontwerpcertificaat wat is toegekend met maar liefst 5 sterren! De hoogste score voor een gebiedsontwerp, uniek in Europa en de wereld. De duurzaamheid komt verder op allerlei manieren terug in het gebouw van ECOstyle. Zo wekken de panden meer energie op dan ze gebruiken, heeft het gebouw geen gasaansluiting en kent het een eigen rioolzuivering.

Hoveniersbedrijf Stip & ECOstyle

De relatie tussen ons bedrijf en ECOstyle duurt al zo'n 30 jaar. Midden jaren tachtig is de heer Zwart voor het eerst op ons bedrijf geweest in de tijd dat we nog een tuincentrum hadden. Vanaf die tijd hebben we altijd de verschillende producten gebruikt. Als lid van de klankbordgroep heeft Bertus ook een aantal jaren zijn praktische ervaring als hovenier mogen inbrengen. Dat we elkaar vinden in de filosofie over duurzaam tuinieren mag duidelijk zijn!

 

Reacties

Plaats reactie


Antispam Ververs afbeelding

Vul bovenstaande tekens in