Besteedt zorg aan uw tuin

Inzameling taxus loopt voorspoedig!

Inzameling taxus loopt voorspoedig!

Net als veel andere hoveniers verzamelen wij Taxus voor de strijd tegen kanker. Als lid van de VHG doen wij mee met de mooie actie 'Vergroot de hoop, verklein de kanker'! En gelukkig mogen we zeggen dat het erg goed gaat. Inmiddels zijn bij ons vier bakken opgehaald met in totaal ongeveer 3m3 taxussnoeisel wat goed is voor ongeveer 3 chemotherapiën!

 

80.000 kilo snoeisel

Het taxussnoeisel is een belangrijke grondstof voor het maken van geneesmiddelen waarmee tijdens chemotherapie kanker wordt bestreden. Elke kubieke meter taxussnoeisel is goed voor één chemotherapiebehandeling. Tot halverwege juli is 80.000 kilo snoeisel verzameld, twee keer zoveel als vorig jaar rond dezelfde tijd. 

Bijzonder en dankbaar

We vinden het erg bijzonder dat er door zoveel mensen meegedaan wordt met deze actie. Natuurlijk zijn we erg dankbaar en blij dat iedere keer weer mensen komen met een vuilniszak of een karretje met snoeisel. Met elkaar zorgen we ervoor dat de hoop steeds groter wordt. En natuurlijk dat er meer medicijn voor het goede doel beschikbaar is. Tot en met 31 augustus kan er nog ingeleverd worden, we zijn druk om nog meer boxen vol te krijgen!

20160722 Inzameling taxus loopt voorspoedig 120160722 Inzameling taxus loopt voorspoedig 2

 

Reacties

Plaats reactie


Antispam Ververs afbeelding

Vul bovenstaande tekens in