Besteedt zorg aan uw tuin

Een kunstwerk bij de hovenier

Een kunstwerk bij de hovenier

Afgelopen zaterdag was het zover. Op ons hoveniersbedrijf in Elspeet hebben enkele kunstenaars een kunstwerk gemaakt. En het ging niet om zomaar een kunstwerk, maar om een creatie van restmaterialen op ons terrein. De kunstenaars hebben ons afval niet ge-recycled, maar ge-upcycled. Dat is pas duurzaam!

Het maken van dit kunstwerk past goed onder de vlag van Nunspeet uit de Kunst. Leden van de kunstsoos in Nunspeet en wij van Hoveniersbedrijf Stip hebben elkaar daarbij gevonden. In een gemeentelijke bijeenkomst was door mij al eerder aangegeven dat wij verschillende restmaterialen hebben die wij moeten storten. Materialen die op zich wel mogelijkheden bieden, maar waar wij als hoveniers niet makkelijk iets mee kunnen doen. De kunstenaars hebben dit aangegrepen om op zaterdag 15 oktober een kunstwerk te gaan maken. In de loop van de ochtend heeft het kunstwerk zich ontwikkeld van 'Dier' in algemene zin naar een heuse kip met als werktitel 'Brip'. Het is de bedoeling dat we binnen enkele weken op ons terrein een definitieve locatie maken waar we het kunstwerk voor enkele maanden plaatsen.

De realisatie van 'Brip' in enkele beelden:

20161020 Kunstwerk Elspeet 0220161020 Kunstwerk Elspeet 01

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

20161020 Kunstwerk Elspeet 04

20161020 Kunstwerk Elspeet 03

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

UPDATE!! De BRIP heeft een vaste locatie gekregen in de voortuin bij ons hoveniersbedrijf!

Nieuws 20161201 WinterLicht Nunspeet

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

TIP: Kijk ook eens de site van VVV Nunspeet / Nunspeet uit de Kunstwat er allemaal nog meer voor leuke dingen in onze gemeente te doen zijn!

Reacties

Henriekus Stip
Philipine en Corry, nogmaals dank voor jullie inzet! Inmiddels staat BRIP in onze voortuin, een foto bij nacht is toegevoegd.
Corry van Essen
Het was erg gezellig en een"kunst" om met verschillende mensen, zonder een " specifieke opdracht", zoiets leuks te maken!
Bedankt Henriekus dat jij ons die mogelijkheid gaf. En dat je de Brip nog een plek gaat geven is natuurlijk helemaal super!
groet, Cory van Essen

Philipine Vinke
Het was een heel leuk doe-project dat de hersens in alle kanten liet spinnen. Vooral het plezier van samen iets maken zonder een vooropgezet plan. Een van ons vroeg: "wat is eigenlijk de opdracht????" En die is ter plaatse geformuleerd als "met elkaar plezier maken". Dat is gelukt. Hendrikus: veel plezier met jullie Brip.

Plaats reactie


Antispam Ververs afbeelding

Vul bovenstaande tekens in