Besteedt zorg aan uw tuin

KiKa ontvangt € 7.677,- !

KiKa ontvangt € 7.677,- !

Wat een prachtig nieuws aan het begin van dit jaar! Afgelopen zomer vond onder het motto 'VHG-hoveniers snoeien voor Leven' de inzamelactie van taxussnoeisel plaats, ook Hoveniersbedrijf Stip uit Elspeet deed hier aan mee. De opbrengst van deze actie van de VHG is goed voor 250 chemotherapieën en € 7.677,= !

Deze inzamelingsactie werd georganiseerd door brancheorganisatie VHG. Aan de actie namen ruim 100 VHG-hoveniers deel. Het uiteindelijke resultaat van de actie is, dat er meer dan 255 kubieke meter aan taxussnoeisel is ingezameld. Hiervan kunnen 255 chemotherapieën worden geproduceerd. Daarnaast heeft het ingezamelde taxussnoeisel voor een geldbedrag van Euro 7.677,- opgebracht. VHG schenkt dit bedrag, namens de deelnemende bedrijven, aan de stichting Kinderen Kankervrij (KiKa). Twee deelnemende hoveniersbedrijven hebben ervoor gekozen om hun deel van de opbrengst te bestemmen voor een andere stichting op het gebied van kankerbestrijding.  

De directeur van Branchevereniging VHG, Egbert Roozen, zei er het volgende over: ‘Ik ben erg blij met het geweldige resultaat van de taxusinzamelactie en ongelofelijk trots op en dankbaar voor de inzet van de deelnemende bedrijven. We hebben samen onze schouders gezet in de strijd tegen kanker. Ik hoop van harte, dat de door ons ingezamelde taxus meehelpt aan het bieden van perspectief op genezing voor mensen met kanker. Het bedrag dat het taxussnoeisel heeft opgeleverd, schenken we aan de Stichting Kinderen Kankervrij. Graag steunen wij het goede werk van deze stichting hiermee.’

Ik ben blij dat wij ook onze bijdrage aan deze mooie actie hebben geleverd. In totaal is er zo'n 6 m3 snoeiafval bij ons opgehaald. Samen met onze klanten en iedereen die zomaar snoeiafval kwam brengen hebben we dit goede doel kunnen steunen. De VHG is van plan om de actie ‘VHG-hoveniers snoeien voor leven’ ook in 2017 te voeren, wij doen op de Veluwe graag weer mee!

 

 

Reacties

Plaats reactie


Antispam Ververs afbeelding

Vul bovenstaande tekens in