Besteedt zorg aan uw tuin

Bijscholing - duurzame tuin

Bijscholing - duurzame tuin

Ieder jaar zorgen wij ervoor dat onze vakkennis wordt bijgespijkerd. Ook dit jaar hadden wij weer een cursus op het programma staan. Afgelopen woensdag kregen wij van Ploni Sikkes van de OntwerpAcademie een mooie cursus over de duurzame tuin, deze cursus hebben wij gehouden in onze inspiratieruimte.

In de cursus heeft ons complete team, onder leiding van Ploni, als eerste nagedacht over het bodemvoedselweb. Wij zijn er nog bewuster van gemaakt dat alles wat op aarde leeft één ecosysteem is en dat ons ingrijpen ervoor zorgt dat het systeem (gedeeltelijk) in elkaar stort. Het is een mooie uitdaging om ook in tuinen de theorie van het bodemvoedselweb in praktijk te brengen!

Ook hebben we nagedacht over de actualiteit rondom thema's als CO2 uitstoot, klimaatverandering, fijnstof, hittestress en wateroverlast. En uiteraard kon biodiversiteit ook niet ontbreken, we hebben waardevolle tips gekregen om zowel bij tuinaanleg als tuinonderhoud de biodiversiteit te vergroten. Tenslotte hebben we aan de hand van enkele reeds gemaakte ontwerpen bekeken op welke manier deze tuinen nog duurzamer gemaakt konden worden. Een mooie cursus waarin we als team nog meer hebben geleerd om onze tuinen nog meer levend en duurzaam te maken!

20190208 Cursus Duurzame Tuin 220190208 Cursus Duurzame Tuin 120190208 Cursus Duurzame Tuin 3

 

Reacties

Plaats reactie


Antispam Ververs afbeelding

Vul bovenstaande tekens in