Besteedt zorg aan uw tuin

Vandaag is een bijzondere dag

Vandaag is een bijzondere dag

Het is vandaag 1 maart 2019. Voor mij is dat een bijzondere dag, want het is vandaag 60 jaar geleden dat mijn opa Hendrik Stip ons hoveniersbedrijf heeft opgericht. En inmiddels mag ik als derde generatie al weer een heel aantal jaren actief zijn in ons bedrijf. Daarom een dag waarbij wij vandaag ook de nodige aandacht besteden!

Historie

Mijn opa was, voordat hij met ons bedrijf begon, werkzaam als beheerder op een landgoed. Deze werkhouding als rentmeester hebben wij in ons bedrijf de afgelopen 60 jaar meegenomen. In deze periode is veel veranderd, denk alleen maar aan de mechanisatie en automatisering van onze werkzaamheden. En denk bijvoorbeeld ook aan de vrijwel jaarrond beschikbaarheid van beplanting wat vroeger alleen in de winterperiode het geval was. Er is veel veranderd in deze jaren, maar het besef van ons rentmeesterschap is gebleven en dat nemen wij ook mee de toekomst in! 

Meer over onze historie vindt u overigens hier. En wilt u meer lezen over de prachtige historie van ons hoveniersvak, kijk dan ook eens op www.historie-hovenier.nl !

Vandaag

Het jubileum laten we vandaag niet helemaal ongemerkt voorbij gaan. Vanmiddag gaan we met ons complete team naar het Openlucht Theater in Ede, een prachtig stuk monumentaal groen wat wij vanaf dit jaar mogen gaan onderhouden! Wij vinden het bijzonder dat we juist vandaag hier naar toe kunnen omdat hiermee zo'n duidelijke link is met de historie van ons bedrijf. Onze oprichter had een achtergrond als beheerder van een landgoed en nu mogen wij zo'n prachtig stuk groen erfgoed gaan beheren. Vanmiddag ontvangen we van de betrokken erfgoed adviseur Eric Blok en de beheerder een toelichting op dit monumentale groen. En uiteraard sluiten we de dag af met een gezamenlijke maaltijd in Elspeet!

Toekomst

De toekomst is ons onbekend, maar ik ben dankbaar dat ik met mijn ouders en een erg enthousiast en betrokken team de toekomst in mag gaan! De afgelopen jaren hebben we de levende tuin actief gepromoot en gelukkig zijn we met steeds meer levende en duurzame tuinen bezig. Daarnaast mogen we steeds meer mensen ontzorgen met de restauratie en het onderhoud van graven. En tenslotte mogen we dit jaar met het Openlucht Theater een prachtige opdracht toevoegen op het gebied van Monumentaal Groen. En dat alles mogen we met elkaar doen in het besef dat we rentmeester zijn voor onze opdrachtgevers en van Gods schepping! 

Reacties

Susan Henken
Mooie blog! Wij wensen jullie een gezond en gelukkig 61ste jaar met jullie bedrijf toe!
Hoveniersbedrijf Stip
Dank voor de felicitaties! Het is al weer even geleden en de 61 hebben we al bijna weer bereikt ;-)
Henriekus Stip
Dank voor de felicitaties! Het was een mooie en gezellige dag met elkaar!

Kijk hier ook voor een verslag van deze dag: http://www.hoveniersbedrijfstip.nl/index.php/home-nieuws-edit/181-60-jaar-hoveniersbedrijf-stip.html

Kees van de Steeg
Gefeliciteerd en wat een leuk artikel
Theo Westerbroek
Van harte gefeliciteerd met deze mijlpaal en een leuke en gezellige dag toegewenst.

Plaats reactie


Antispam Ververs afbeelding

Vul bovenstaande tekens in