Besteedt zorg aan uw tuin

Bijeenkomst Nunspeet Verduurzaamt

Bijeenkomst Nunspeet Verduurzaamt

Afgelopen dinsdag mocht ik gastheer zijn voor Nunspeet Verduurzaamt. Binnen dit kennisplatform delen meer dan 20 organisaties uit de gemeente Nunspeet hun kennis en ervaring rondom duurzaamheid en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Op 8 oktober waren zij bij ons te gast en ik kijk terug op een mooie en zinvolle middag!

20191010 Nunspeet Verduurzaamt 02Na een introductie vanuit het bestuur mocht ik de aanwezigen vertellen over ons familiebedrijf: Hoveniersbedrijf Stip. Ik vond het erg leuk om ze te vertellen dat mijn opa al rentmeester was voordat hij zijn hoveniersbedrijf begon en dat het principe van rentmeesterschap altijd onze drijfveer is geweest en nog is. Ook ben ik ingegaan op de vele duurzame werkzaamheden die wij nu mogen doen. Onder meer afkoppeling van hemelwater samen met gemeentes, het vergroenen van gevels en gebouwen, het realiseren van duurzame tuinen, het vergroenen van schoolpleinen en het maken van speelnatuur kwamen aan de orde. Samen met mijn vader hebben we in twee groepen de aanwezigen meegenomen in een korte rondleiding over ons bedrijf.

Deze middag was er ook een presentatie van Jaap Schoonhoven van Gemeente Nunspeet. Hij nam ons deze middag mee in de plannen die de gemeente heeft rondom duurzaamheid, energie en klimaatadaptatie. Het is mooi om te zien dat de gemeente niet alleen beleid maakt maar dit ook omzet in praktische maatregelen. En de gemeente Nunspeet wil graag de samenwerking met burgers en bedrijven zoeken om hier een succes van te maken.

Concrete acties kwamen ook voort uit één van de werkgroepen van Nunspeet Verduurzaamt. Binnen de groep met ondernemers zit veel potentie en ik vind het erg mooi dat ik op deze manier een bijdrage kan leveren aan een verdere verduurzaming van onze eigen onderneming maar ook van andere organisaties. Een mooie middag waar weer veel nieuwe energie en enthousiasme uit voort komt! 

Deze collage is beschikbaar gesteld door  Geert Jan Prins van Will2Sustain.

 

Reacties

Plaats reactie


Antispam Ververs afbeelding

Vul bovenstaande tekens in