Besteedt zorg aan uw tuin

Wel Roundup? Geen Roundup!

Kruid of onkruid?

Wel Roundup? Geen Roundup!

Een opmerkelijk bericht eind vorig jaar. Het verbod op het professioneel gebruik van gewasbeschermingsmiddelen buiten de landbouw werd door het gerechtshof in Den Haag tenietgedaan. Dit betekent dat Nederlandse gemeenten en groenbedrijven onkruid op verharding en in beplantingen weer met gif mogen bestrijden.

Voor ons hoveniersbedrijf betekent dit dat wij weer RoundUp mogen gebruiken. Wij hebben besloten van deze mogelijkheid geen gebruik te maken. Een aantal jaren geleden zijn wij overgestapt op het bestrijden van onkruid door een goed veegbeheer van de verharding in combinatie met het branden van het onkruid. Bij chemische bestrijding van verhardingen verdwijnt tot 90% van het bodemleven. Wanneer het regent kunnen pesticiden het grondwater, plassen, meren en rivieren vervuilen. Dieren en mensen drinken dit ‘gezuiverde’ grondwater en krijgen zo restanten van pesticiden binnen. Zodoende blijven wij het onkruid op de verhardingen op de niet chemische methode bestrijden. Ook in beplantingen beperken wij ons tot het wieden en schoffelen van onkruid en zetten hierbij geen bestrijdingsmiddelen in.

Met ons hoveniersbedrijf ondernemen wij graag zo duurzaam mogelijk. We zijn dit jaar niet voor niets genomineerd als duurzaamste hovenier van Nederland! Teruggaan naar chemische onkruidbestrijding is daarom voor ons geen optie.

Reacties

Hoveniersbedrijf Stip
Goedemorgen Ronald,wij zijn helemaal niet blij hiermee! In dit artikel geven we juist weer dat wij, ondanks dat het nu weer zou mogen, wij geen gebruik maken van de mogelijkheid om RoundUp te gebruiken. Net als we de afgelopen jaren ook hebben gedaan blijven wij onkruid zonder RoundUp en dus niet chemisch bestrijden. En alleen bestrijding waar dat nodig mocht zijn en waar het kan mogen de kruiden lekker groeien.
ROnald Groeneveld
Het gebruik van Roundup past absoluut niet in een “duurzaam” bedrijfsprofiel

Schandalig dat Stip blij is met dit gat in de wet. Op deze manier verdiend het bedrijf zeker géén duurzaamheidspr ijs !

Plaats reactie


Antispam Ververs afbeelding

Vul bovenstaande tekens in