Besteedt zorg aan uw tuin

Wat is het voorjaar toch mooi!

Wat is het voorjaar toch mooi!

Natuurlijk heeft ieder seizoen zijn eigen voordelen. Maar het voorjaar is voor mij toch elk jaar weer heel speciaal. Een nieuw jaar brengt altijd veel energie mee, tijd voor nieuwe plannen en ideeën. Het lijkt wel of dat in de natuur net zo is. Als alles nog grauw en grijs is en de bomen geen bladeren hebben beginnen de bloembollen al met zoveel kleurenpracht! Helderwitte sneeuwklokjes, krokussen met van die sprekende kleuren en later de narcissen en tulpen. Prachtig!

Maar is het jullie ook wel eens opgevallen hoe belangrijk dit ook is voor de natuur? Als het zonnetje erbij komt gaan de krokussen open en komen er gelijk bijen aan! Bij bijen denk ik toch vaak aan de zomer, maar afgelopen week waren ze hier ook volop op de krokussen te zien! 

Als je de bijen wil helpen, dan is vooral de paarse krokus nuttig. Het is niet zo dat de bijen alleen naar de paarse krokus vliegt, maar de gele zijn geliefd door de muizen en de witte door de vogels. Dus daarom blijft de paarse over voor de bijen. En bijen hebben nectar nodig voor hun voortbestaan, dus is het belangrijk dat er het hele jaar door ook voedsel beschikbaar is. Nog geen krokussen in de tuin? Plant ze dan dit najaar en geniet nu van de bloeiende krokussen die ergens anders staan!

P.s. Meer foto's van voorjaarsbollen zien? Kijk ook eens op ons bord 'Bloembollen' op Pinterest!

Reacties

Plaats reactie


Antispam Ververs afbeelding

Vul bovenstaande tekens in