Besteedt zorg aan uw tuin

Duurzaamheid

images/Kennisbank/titelblokjes/Kennisbank_Button_Duurzaamheid.jpg

Hoe krijg ik vogels in mijn tuin?

Vogels in mijn tuin

Hoe krijg ik vogels in mijn tuin?

Wordt u ook zo blij van vogels in de tuin? Van een merel die zingt of een duif die u hoort koeren? Maar ziet u deze vogels niet in uw tuin? Dan geven wij u graag wat tips over hoe u vogels in uw tuin krijgt. 

Met uw tuin kunt u volop kansen geven aan tuinvogels. Want wist u dat alle Nederlandse tuinen samen een natuurgebied vormen dat zo groot is als vijf keer de Oostvaardersplassen? En dat u door uw tuin aan te leggen en te onderhouden met de drie V's in gedachten. Want een goede vogeltuin voldoet aan de drie V’s: Voedsel, Veiligheid en Voortplanting.  

Lees meer

Subsidie voor uw tuin!

Veluwe Duurzaam

Subsidie voor uw tuin!

We hebben goed nieuws! Voor de aanleg of renovatie van uw tuin kunt u nu subsidie krijgen. Wanneer u op de Noord Veluwe woont en uw tuin klimaatbestendig wilt maken is hiervoor een stimuleringsregeling beschikbaar gesteld. Het uitvoeren van de maatregelen kunt u zelf doen, maar wij kunnen u er ook bij helpen. En dat geldt ook voor de subsidie, die moet u zelf aanvragen maar wij helpen daar graag een handje bij!

Lees meer

Wat gebeurt er met mijn groenafval?

Wat gebeurt er met mijn groenafval?

Bij al onze tuinwerkzaamheden komt nogal wat groenafval vrij. Gelukkig kunnen we steeds vaker blad- en plantenresten in de tuin laten liggen waar ze dienen als nieuwe humus voor aanwezige beplanten. Maar vaak kan dat niet en wordt het afval afgevoerd naar ons bedrijf. Maar wat gebeurt hier nu precies mee?

Het grootste deel van ons groenafval verzamelen wij bij ons op het terrein. Als eerste doen wij dit omdat wij vaak met onze projecten niet in de buurt zijn van een erkende verwerkingsinrichting. Daarnaast combineren wij de afvoer van ons groenafval met de aanvoer van producten voor grondverbetering. Hiervoor hebben wij een jarenlange samenwerking met Heicom uit Oldebroek. Op het moment dat onze grondstoffen (Teelaarde RAG, Groen Compost, Tuinturf en Bomengrond) op zijn laten wij deze door Heicom aanvullen. Gelijktijdig wordt dan ook weer een vracht groenafval afgevoerd.

Lees meer

Hoe krijg ik een egel in mijn tuin?

Hoe krijg ik een egel in mijn tuin?

Een egel is een 'wild' zoogdier die u zeker in uw tuin kunt tegenkomen. Maar dan moet het wel voorjaar of zomer zijn. Want in de winterperiode (vanaf eind oktober tot april) is de egel in winterslaap. In deze tijd van het jaar zijn ze gevoelig voor lage temperaturen, vocht en overstromingen. Een droge en beschutte plek waar ze een nest kunnen maken is dan zeker welkom. Want de egel is niet alleen een bijzonder dier om te zien, maar ook waardevol in uw tuin. Het is namelijk een natuurlijke bestrijder van rupsen, slakken, oorwurmen, spinnen en dergelijke. De moeite van het beschermen waard!

Lees meer

Heb ik een duurzame tuin?

Heb ik een duurzame tuin?

Ik vind het belangrijk dat er genoeg insecten zijn, maar heb ik zelf wel een duurzame tuin? Waar moet ik precies op letten om ervoor te zorgen dat mijn tuin duurzaam is? En heb ik nu al de goede dingen in mijn tuin gedaan om meer leven in de tuin te krijgen? Veel vragen waarop we in dit artikel wat antwoorden geven.

Lees meer