Besteedt zorg aan uw tuin

Subsidie voor uw tuin!

Subsidie voor uw tuin!

We hebben goed nieuws! Voor de aanleg of renovatie van uw tuin kunt u nu subsidie krijgen. Wanneer u op de Noord Veluwe woont en uw tuin klimaatbestendig wilt maken is hiervoor een stimuleringsregeling beschikbaar gesteld. Het uitvoeren van de maatregelen kunt u zelf doen, maar wij kunnen u er ook bij helpen. En dat geldt ook voor de subsidie, die moet u zelf aanvragen maar wij helpen daar graag een handje bij!

Wilt u ook graag (financieel) geholpen worden bij het klimaatbestendig maken van uw tuin? Maar bent u benieuwd of deze subsidie ook wel voor uw plannen van toepassing zijn? Dan helpen wij u graag aan de hand van een aantal vragen verder.

Wie kan gebruik maken van de Stimuleringsregeling?

Deze regeling is opgezet door de samenwerkende gemeente op de Noord Veluwe. Dit zijn de gemeenten Elburg, Ermelo, Harderwijk, Nunspeet, Oldebroek en Putten. Om van de regeling gebruik te kunnen maken moet u eigenaar zijn van een woning of bedrijfspand. Als huurder kunt u ook de subsidie aanvragen wanneer u toestemming hiervoor heeft van de eigenaar. Ook Verenigingen van Eigenaren (VvE's) kunnen gebruik maken van deze regeling.

Welke maatregelen worden allemaal gesubsidieerd?

De maatregelen die gestimuleerd of gesubsidieerd worden zijn maatregelen die helpen om de tuin klimaatbestendig te maken. Het gaat hierbij om maatregelen die onder de volgende thema's vallen:

  • Regenvoorziening: opslaan van regenwater voor hergebruik in een regenton, regenzuil of regenschutting
  • Regenwater afkoppelen: de afvoer van regenwater loskoppelen van het vuil water riool door het doorzagen van de regenpijp en het aanleggen van een infiltratieveld, infiltratiekratten of grindkoffer
  • Groen(blauw)dak: de aanleg van een groendak, een bruin dak of een groen blauw dak. Met een dak wat begroeid wordt kan water vastgehouden worden en wordt de biodiversiteit bevorderd
  • Bestrating weghalen: de aanleg van een geveltuin of het vergroenen (of ontstenen) van een tuin
  • Plant een boom: het planten van bomen wordt gestimuleerd voor onder meer biodiversiteit, schaduw, en opname van water
  • Nuttig gebruik regenwater: het opvangen van hemelwater voor hergebruik middels een regenwatertank of regenwaterzak om daarmee o.a. de WC te spoelen

Hoeveel subsidie kan ik krijgen?

Het subsidiebedrag is afhankelijk van de maatregel die uitgevoerd gaat worden. Per maatregel zijn aparte bedragen beschikbaar. Daarnaast maken de verschillende gemeente op de Noord Veluwe eigen keuzes in het stimuleringspakket. Om een goed beeld te krijgen van de vergoedingen die beschikbaar zijn kunt u kijken op de gezamenlijk website van Veluwe Duurzaam waarop de regeling tot in detail te bekijken is.

Hoe vraag ik de subsidie aan?

De subsidie is aan te vragen via de website van Veluwe Duurzaam. Om de aanvraag te kunnen doen dient u wel een account aan te maken waarna u kunt inloggen. U kunt vervolgens het formulier invullen en informatie uploaden. Er is een mogelijkheid om het formulier tussentijds op te slaan en op een later moment aan te vullen / compleet te maken. Nadat u het formulier hebt ingevuld kan deze worden verstuurd. De aanvraag wordt beoordeeld door Veluwe Duurzaam, hiervoor staat een maximale termijn van 8 weken. De aanvragen worden zo snel mogelijk verwerkt zodat u veelal eerder dan deze acht weken de beoordeling binnen hebt. Wanneer u de aanvraag heeft ingediend en deze is goedgekeurd wordt het subsidiebedrag een jaar lang voor u gereserveerd. Nadat u de maatregelen hebt uitgevoerd kunt u de subsidieaanvraag toesturen en ontvangt u het gereserveerde bedrag. Na goedkeuring heeft de gemeente 4 weken de tijd om het bedrag over te maken.

Bent u benieuwd of er ook voor uw plannen en ideeën subsidie beschikbaar is? Neem dan vrijblijvend Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met ons op. We helpen u graag verder!

Reacties

Plaats reactie


Antispam Ververs afbeelding

Vul bovenstaande tekens in