Besteedt zorg aan uw tuin

Gras

images/Kennisbank/titelblokjes/Kennisbank_Button_Gras.jpg

Wat kan ik doen tegen emelten?

Wat kan ik doen tegen emelten?

Heeft uw gazon last van kale plekken? En liggen de grasplanten los en lijken ze afgeknaagd? Dan is de kans groot dat onder uw gazon de emelt behoorlijk actief is. Zeker wanneer er regelmatig vogels worden gesignaleerd die aan het pikken zijn in het gras heeft u vermoedelijk emelten. Wilt u het zeker weten? Leg dan een stukje plastic op het gras en kijk de volgende ochtend onder het plastic, als u emelten heeft ziet u ze dan wel liggen.

Lees meer

Gazonmaaien zonder zorgen

Gazonmaaien zonder zorgen

Gazonmaaien zonder zorgen

In veel tuinen komt een gazon voor. Een mooie groene mat die voor veel doelen geschikt is zoals spelen en relaxen en daarnaast een mooi, ruimtelijke effect geeft. Maar een groene mat kost ook de nodige energie waarbij er vooral veel tijd in het maaien gaat zitten. Maar het maaien van uw gazon kan met veel minder zorgen!

Lees meer

Gazon: jaarrond bemesting

Gazon: jaarrond bemesting

Gras komt in veel tuinen terug en het meest in de vorm van gazon. Voor een mooi en strak gazon is een goede bodem noodzakelijk. Een strak Engels gazon heeft niet veel diversiteit in de grasmat, toch kunt u onder de mat veel bodemleven vinden. Het bodemleven heeft wel een steuntje in de rug nodig om het gras te kunnen voeden. 

Lees meer