Besteedt zorg aan uw tuin

Het geheim van hoogwaardige betontegels

Hoogwaardige betontegel, Geosteen

Het geheim van hoogwaardige betontegels

Betontegels in de tuin hebben de laatste jaren een negatieve klank gekregen. En dat is ook niet helemaal onterecht. Betontegels en klinkers bestonden namelijk heel lang uit beton met een kleurtje erdoor of overheen. Die kleur verdween snel zodat zwarte, rode en gele tegels binnen korte tijd grijs werden. Gelukkig is er de laatste jaren veel veranderd!

Kennisbank Verhardingen Het geheim van hoogwaardige betontegels GeoSteen

De toplaag maakt het verschil

Hoogwaardige betontegels zijn de GeoSteen tegels van MBI. Het mooie van deze tegel is het gebruik van een stevige basis van beton gemaakt uit gerecycled materiaal. Op deze basis is een hoogwaardige toplaag van kleurechte, natuurlijke materialen gemaakt. In combinatie met de Protection Plus beschermlaag blijven deze tegels veel langer mooi!

 

Gekleurd door de natuur

Kennisbank Verhardingen Het geheim van hoogwaardige betontegels Schellevis

Naast MBI heeft ook Schellevis prachtige betonproducten. Deze producten worden in een milieuvriendelijk proces gemaakt waarbij natuurlijke grondstoffen worden gebruikt. Door het gebruik van speciaal geïmporteerde kleurstoffen is Schellevis in staat om ook na een lange gebruiksduur haar producten mooi te houden. 

Beton en de Levende tuin 

In een levende tuin komt ook verharding voor. Maar de verharding wordt dan wel bewust gebruikt! Want veel verharding zorgt ervoor dat veel water uit de tuin verdwijnt. Maar ook dat de tuin erg warm wordt. En dat willen we niet in een levende tuin.

Wanneer verharding en groen elkaar versterken is een tuin in balans. Want combinaties van groen en verharding zijn prima mogelijk. En gelukkig zijn er ook prachtige betonproducten om in de levende tuin te gebruiken! Zowel de GeoSteen als de Schellevis tegels hebben een NL Greenlabel beoordeling en zijn daarmee bewezen duurzaam!

Reacties

Plaats reactie


Antispam Ververs afbeelding

Vul bovenstaande tekens in