Besteedt zorg aan uw tuin

Nieuws

Aan het einde van 2022...

Aan het einde van 2022...

Het jaar 2022 is bijna voorbij, in meerdere opzichten een bijzonder jaar! We kijken met trots en dankbaarheid terug op dit voorjaar toen we bekroond werden met de titel 'Duurzaamste hovenier van Nederland'. Dank zij het vertrouwen van onze opdrachtgevers en de inzet van ons team hebben we dit bereikt. Dit jaar hebben we nieuwe plannen gemaakt om te blijven werken aan een duurzame toekomst, we laten van ons horen!

Lees meer

Jaar van de medewerker

Jaar van de medewerker

Afgelopen week hebben we ons eerste teamoverleg van dit nieuwe jaar gehad. Het team was compleet na de vakantieperiode en we hebben meteen een aantal onderwerpen bij de kop gepakt. Een frisse start van 2023!

In 2023 leggen we extra de nadruk op de ontwikkeling van onze medewerkers. Zo bieden we dit jaar een breed scholingsaanbod op het gebied van duurzaam tuinieren, natuurlijke manieren van verzorgen en bestrijden en is er aandacht voor water en techniek. Zo blijven we leren met elkaar en daarnaast is het als teambuilding erg leuk om regelmatig met elkaar op te trekken. 

Tijdens dit overleg hebben we gesproken over de resultaten van 2022, de projecten die voor de komende maanden op de planning staan en was er ruimte om tips en valkuilen met elkaar te delen. Het is goed om elkaar scherp te houden en van elkaar te leren. Uiteindelijk hebben we als team allemaal hetzelfde doel: goed lopende projecten en blije klanten ! 

Het zoeken naar nieuwe collega's gaat onverminderd door, ook begin van dit jaar nog. In ons team wordt uitgekeken naar een Allround hovenier, een (Assistent) hovenier en een Zij-instromer / Leerling hovenier. Als we de projecten voor de eerste maanden van dit jaar bekijken, zou het geweldig zijn als we nieuwe medewerkers hier meteen in mee kunnen nemen. Ervaring opdoen met elektra, plaatsen van watertanken, opstarten van nieuwe aanleg projecten en het onderhouden van groot groen staan deze maanden allemaal op de programma. Als team zien we er allemaal naar uit om collega's te verwelkomen en hen dingen bij te brengen op het gebied van duurzaam tuinieren én staan we zelf ook open voor het leren van nieuwe zaken! 

 

Aan het einde van 2021...

Aan het einde van 2021...

Het jaar 2021 is bijna voorbij. We kijken terug op een bijzonder jaar met veel mooi projecten waarbij duurzaamheid steeds meer de hoofdrol speelt. Van zo'n duurzame en groene tuin maken wij niet alleen u als eigenaar en opdrachtgever blij, ook wij genieten ervan om iedere keer weer aan dit soort mooie projecten te werken. Met ons enthousiaste team mogen wij er iedere keer weer wat moois van maken!

Lees meer

Nieuw: onderhoud tuingereedschap

Nieuw: onderhoud tuingereedschap

De winterperiode komt er weer aan en dan gaat het tuingereedschap weer de schuur in. Om 2021 goed te beginnen is goed gereedschap het halve werk. Om de tuinbezitter die graag nog zelf actief is in de tuin ook een handje te kunnen helpen bieden wij u vanaf heden winteronderhoud voor uw tuingereedschap aan. In de prijslijst vindt u een overzicht van de belangrijkste tuingereedschappen.

Lees meer

Aan het einde van 2019...

Aan het einde van 2019...

Het jaar 2019 is weer bijna voorbij. Opnieuw kijken we terug op een jaar waarin we met ons team veel mooie project en mochten uitvoeren. Met elkaar genieten wij er erg van om te werken in en aan tuinen , parken en terreinen waar groen de hoofdrol speelt. Want een groene omgeving maakt niet alleen ons als vakmannen blij, maar ook u eigenaars en gebruikers van de groene omgeving. En daar zetten we ons iedere dag graag voor in!

Lees meer

2018 - Geen Taxus inzameling !

2018 - Geen Taxus inzameling !

Helaas doen wij van Hoveniersbedrijf Stip in 2018 niet mee met de inzameling van Taxussnoeisel. De afgelopen twee jaar hebben wij met veel succes en met de hulp van heel veel tuinbezitters veel snoeisel van Taxus ingezameld. We kijken dan ook terug op mooie acties met een prachtig resultaat voor de productie van chemotherapiën. Dit jaar is deze inzameling helaas niet mogelijk.

Lees meer

Aan het einde van 2017...

Aan het einde van 2017...

De winter is begonnen, we hebben al een heel aantal dagen met sneeuw achter ons liggen. De laatste werkweek is bijna voorbij, vrijdagmiddag hebben we met alle collega's de kerstborrel. Ook dit jaar kijken we weer terug op een mooi jaar met prachtige projecten. Namens alle collega's wensen wij iedereen graag namens alle collega's gezegende feestdagen en een groeizaam 2018 toe! 

Lees meer

Help kanker bestrijden vanuit uw eigen tuin!

Help kanker bestrijden vanuit uw eigen tuin!

Wij doen weer mee! Net als vorig jaar kunt u ook dit jaar weer Taxussnoeisel inleveren aan de Staverdenseweg 45 in Elspeet! Vanaf 15 juni kunt u weer bij ons terecht. Want het taxus snoeisel is van grote waarde! Uit de jonge scheuten van de taxus baccata wordt baccatine gewonnen. Dat is een onmisbare grondstof voor het maken van chemokuren. Een kubieke meter taxus scheuten is voldoende voor één chemotherapie behandeling.

Lees meer

Steenbreek in Elspeet

Steenbreek in Elspeet

In Elspeet is wateroverlast een terugkerend thema. Daarom gaat gemeente Nunspeet dit jaar hard aan de slag met grootschalige activiteiten om meer water in het centrum te kunnen bergen. Maar ook heeft Nunspeet zich vorig jaar aangesloten bij de actie Operatie Steenbreek. Want de gemeente kan maatregelen nemen, maar ook de burger kan zelf wat doen. En wij helpen de inwoners van Elspeet daarbij!

Lees meer

Inloopmorgen - iedere zaterdag

Inloopmorgen - iedere zaterdag

Het voorjaar begint weer en daarom gaan wij ook weer van start met de inloopmorgen. Net als vorig jaar hebben we iedere zaterdag een inloopmorgen. Heeft u een vraag over de afkoppeling van het regenwater? Of bent u op zoek naar ideeën voor uw achtertuin? Loop dan op zaterdagmorgen bij ons naar binnen. De koffie en koek staan klaar!

Lees meer

Nieuw! 3D ontwerpen bij Hoveniersbedrijf Stip

Nieuw! 3D ontwerpen bij Hoveniersbedrijf Stip

Wilt u ook direct zien hoe uw nieuwe tuin wordt? Dat kan nu ook bij Hoveniersbedrijf Stip in Elspeet. Met onze nieuwste 3D Tuindesigner tekensoftware kunnen wij u door uw nieuwe tuin laten wandelen. De effecten van zon en schaduw, de verschillen in seizoenen, de groei van beplanting en nog veel meer kunnen wij u nu laten zien. En nieuwe ideeën kunnen we direct verwerken zodat u 'realtime' het resultaat ziet.

Lees meer

WinterLicht in Nunspeet

WinterLicht in Nunspeet

In december staat Nunspeet in het teken van WinterLicht! Een sprankelend winterfeest in de dorpskernen Nunspeet, Elspeet, Vierhouten en Hulshorst. Van Sint tot Silvester wordt er van alles georganiseerd om voor een feestelijk invulling van de decembermaand te zorgen. En natuurlijk staat alles in het teken van Licht!

Lees meer

Bestrijd kanker vanuit uw eigen tuin!

Bestrijd kanker vanuit uw eigen tuin!

Iedere tuinliefhebber weet dat een taxushaag regelmatig moet worden gesnoeid om tot een prachtige, groene en volle haag te komen. Wat lang niet iedereen weet is dat het snoeisel van grote waarde is. Uit de jonge scheuten van de taxus baccata wordt baccatine gewonnen. Dat is een onmisbare grondstof voor het maken van chemokuren. Een kubieke meter taxus scheuten is voldoende voor één chemotherapie behandeling.

Net zoals vorig jaar wordt ook deze zomer weer de VHG-actie ‘Snoeien voor Leven’ gehouden. Wij van Hoveniersbedrijf Stip doen daar - dit jaar voor het eerst - graag aan mee. We zijn blij dat we op die manier een bijdrage kunnen leveren aan de strijd tegen kanker.

Lees meer

Gezocht! Leerling Hovenier!

Gezocht! Leerling Hovenier!

Ben jij (bijna) klaar met je VMBO opleiding? En wil je graag buiten aan de slag? Dan zoeken wij jou!

Graag leiden we jou op tot vakbekwaam Hovenier. In een enthousiast team werk je samen met een vaste leermeester. En uiteraard worden je schooldagen door ons betaald!

Heb je er al zin in? Bel dan snel met Henriekus op 06-27195543 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of gebruik het contactformulier

Inloopmorgen 9 april - gazonbemesting

Inloopmorgen 9 april - gazonbemesting

Hoe houd ik mijn gazon het hele jaar mooi? Naast maaien en water geven is voldoende voeding erg belangrijk. Wij maken daarom aan het begin van het gazonjaar een bemestingsplan voor het gazon. Op de 'arme' zandgrond op de Veluwe is voeding erg belangrijk om het hele jaar het gazon mooi te houden. Voor uw gazon maken we daarom graag nu de bemesting klaar zodat u niet alleen de bemesting in huis heeft, maar ook weet wat u moet strooien. Volle zakken hoeft u niet te kopen, bij ons worden de hoeveelheden afgestemd op de grootte van uw gazon. Voor € 0,80 per m2 houdt u het hele jaar uw gazon mooi! Kom a.s. zaterdag even bij ons langs om uw bemesting te laten klaarmaken!

Lees meer

Inloopmorgen 2 april - introductiekorting Stropellets

Inloopmorgen 2 april - introductiekorting Stropellets

Onkruid, is dat ook zo'n probleem in uw tuin? Dan hebben wij nu de oplossing! Met de Stropellets van Normeco voorkomt u eenvoudig onkruid- en mosgroei in de tuin! Stropellets is een ecologische bodembedekker die gemaakt is van tarwestro. Dit product wordt tussen de plant gestrooid en zorgt daarmee voor een afsluitende laag. Hiermee wordt onkruidgroei 12-18 maanden tegengegaan, ook wordt vocht beter in de bodem opgenomen en vastgehouden. De Stropellets is een nieuw product, op zaterdag 2 april hebben we daarom een introductiekorting van € 12,95 per zak van 40 liter (normaal € 14,95).

Lees meer

Inloopmorgen - gratis pH-test voor tuingrond!

Inloopmorgen - gratis pH-test voor tuingrond!

Zuurtegraad, waarom is dat zo belangrijk? Omdat planten niet bij iedere zuurtegraad in de grond groeien. Voor een plant in het algemeen is een pH van 5,8 tot 6,2 het meest ideaal. Wanneer de pH lager is worden meststoffen niet goed opgenomen en zware metalen juist wel. Ook een hoge pH zorgt voor een slechte opname van voeding. Benieuwd wat de pH of zuurtegraad van uw grond is? Laat uw grond gratis testen op onze inloopmorgen op zaterdag 26 maart!

Lees meer

Inloopmorgen - zaterdag 19 maart

Inloopmorgen - zaterdag 19 maart

Uw tuin voorjaarsklaar maken, hoe moet dat ook alweer? En welke materialen heb ik dan nodig? Loop zaterdagmorgen 19 maart even bij ons naar binnen. En profiteer ook van onze actie op deze zaterdag. Deze week krijgen wij een nieuwe vracht Groen Compost! Normaal kost deze € 23,- per m3, zaterdag kunt u Groen Compost afhalen voor € 17,50 per m3!

Lees meer

Wintergroen in Elspeet

Wintergroen in Elspeet

Het centrum van Elspeet is weer klaargemaakt voor de winter. Het groen rondom het VVV-kantoor is weer gesnoeid. Tevens is het onkruid verwijderd en is het blad opgeruimd. Binnenkort volgt nog een laatste bladruimronde.

Ook de bakken bij het VVV kantoor zijn weer opgevuld met beplanting voor de winter. Winterheide in combinatie met violen zorgt voor een kleurrijke en groene uitstraling voor de winterperiode. Ook de bloembak op De Brink in Elspeet is voorzien van nieuwe beplanting. Het groen kan de winter in!

Het mooi en kleurrijk houden van het groen in het centrum van Elspeet is een project van Elspeet Vitaal . Ondernemers en vereniging zorgen op deze manier voor een aantrekkelijk dorp!

Grafverzorging, nieuwe dienst!

Grafverzorging, nieuwe dienst!

Naast al het hovenierswerk kunt u nu bij ons ook terecht voor grafverzorging. De afgelopen jaren werden al een aantal graven door ons verzorgd. Door de overname van machines, gereedschappen en werkzaamheden van Dhr. K. van den Hardenberg uit Elspeet kunnen wij de grafverzorging een volwaardige plaats geven in ons bedrijf.

Lees meer