Besteedt zorg aan uw tuin

Nieuws

Steenbreek in Elspeet

Steenbreek in Elspeet

In Elspeet is wateroverlast een terugkerend thema. Daarom gaat gemeente Nunspeet dit jaar hard aan de slag met grootschalige activiteiten om meer water in het centrum te kunnen bergen. Maar ook heeft Nunspeet zich vorig jaar aangesloten bij de actie Operatie Steenbreek. Want de gemeente kan maatregelen nemen, maar ook de burger kan zelf wat doen. En wij helpen de inwoners van Elspeet daarbij!

Operatie Steenbreek

Een campagne die burgers wil enthousiasmeren om hun tuin te vergroenen, dat is Operatie Steenbreek. Nunspeet is als eerste ‘plattelands’ gemeente aangesloten bij Operatie Steenbreek aangesloten.  Samen met de gemeente, Waterschap Vallei en Veluwe en de dorpsvereniging zijn wij bezig met acties om de burgers te stimuleren hun tuin te vergroenen en hun hemelwater af te koppelen. Vorig jaar is in dit kader een Regenmarkt gehouden waarbij wij ook van de partij waren.

Steenbreek & Elspeet

De afgelopen maanden hebben we samen met Gemeente Nunspeet, Waterschap Vallei en Veluwe en Dorpsvereniging Elspeet om tafel gezeten voor Operatie Steenbreek. Vanaf eind maart zijn er de volgende activiteiten gepland:

  • A5 Bloemenzaad: op de scholen worden A5 papieren met bloemenzaad uitgedeeld. Kinderen kunnen deze zelf zaaien en opkweken.20170331 Nieuws Operatie Steenbreek
  • Zonnebloemwedstrijd: er wordt een zonnebloemwedstrijd georganiseerd voor de kinderen op de basisscholen
  • Steenbreek BAK: voor alle inwoners is een GRATIS SteenBreek BAK bouwpakket af te halen! Dit pakket bestaat uit een bloembak van 90x30cm, een zak Cocopeat Moestuin grond en een zakje bloemen of groentenzaad naar keuze! 
  • Kant en klare oplossingen: voor het afkoppelen van hemelwater in de tuin zijn diverse oplossingen. Een aantal standaard oplossingen zijn uitgewerkt met voorbeelden en prijzen. Gemeente Nunspeet heeft namelijk een prachtige subsidieregeling voor afkoppeling waar iedere inwoner van Gemeente Nunspeet gebruik kan maken.

De SteenBreek BAK is af te halen bij Hoveniersbedrijf Stip. Ook de kant- en klare oplossingen zijn bij ons te zien. Iedere zaterdag is er een inloopmorgen en kunt u bij ons terecht. Op de andere dagen kunt u na een afspraak ook bij ons op bezoek komen. Wij kijken graag mee naar uw situatie om zo een oplossing op maat te maken. En de subsidieaanvraag bij gemeente Nunspeet verzorgen wij gratis!

In de maand april hebben wij verder nog een aantal mooie acties. Profiteer van deze mooie aanbiedingen!

  

Reacties

Plaats reactie


Antispam Ververs afbeelding

Vul bovenstaande tekens in