Besteedt zorg aan uw tuin

Nieuws

2018 - Geen Taxus inzameling !

2018 - Geen Taxus inzameling !

Helaas doen wij van Hoveniersbedrijf Stip in 2018 niet mee met de inzameling van Taxussnoeisel. De afgelopen twee jaar hebben wij met veel succes en met de hulp van heel veel tuinbezitters veel snoeisel van Taxus ingezameld. We kijken dan ook terug op mooie acties met een prachtig resultaat voor de productie van chemotherapiën. Dit jaar is deze inzameling helaas niet mogelijk.

Waarom geen inzameling?

2018 Taxus voor HoopVoor de organisatie Taxus voor Hoop hebben wij Taxussnoeisel ingezameld als grondstof voor medicijnen tegen kanker. Om de kwaliteit en efficiency van de medicijnproductie zo hoog mogelijk te houden wil de farmaceutische industrie vanaf dit seizoen precies weten waar haar grondstoffen vandaan komen. Voor de grondstof Taxussnoeisel die Taxus voor Hoop inzamelt is het erg moeilijk om aan te geven waar deze precies vandaan komen, met name op inzamelpunten als bij ons bedrijf waar veel verschillende, kleine hoeveelheden bij elkaar worden gebracht. 

Bronvermelding van Taxus is een belangrijke eis en dit is voor Taxus voor Hoop niet voor alle locaties te vermelden. Vandaar datTaxus voor Hoop in onderhandeling is met de farmaceutische industrie om cerftificaten per inzamelgebied te verkrijgen. Helaas is dat aan het begin van dit snoeiseizoen nog niet niet gelukt en is inzameling in 2018 dus niet mogelijk. Taxus voor Hoop heeft aangegeven hard te werken aan de certificering zodat in de toekomst het snoeisel wel weer ingezameld kan worden. 

Naast Taxus voor Hoop is er ook nog een andere organisatie die Taxussnoeisel inzamelt. Zij hebben echter te kennen gegeven dat extra inzameling niet binnen hun lopende contracten pas en dat wij daarnaast te ver buiten hun inzamelingsgebied zijn gevestigd. 

Vragen?

Met deze informatie hopen wij u voldoende te hebben geïnformeerd. Het spijt ons enorm dat we dit jaar het Taxussnoeisel niet kunnen inzamelen voor de chemotherapiën. Heeft u toch nog vragen over de inzameling, neem dan gerust contact met ons op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of  0577-491851. 

Reacties

Plaats reactie


Antispam Ververs afbeelding

Vul bovenstaande tekens in