Besteedt zorg aan uw tuin

Nieuws

16 december - lezing over Mien Ruys

16 december - lezing over Mien Ruys

Graag nodigen wij u uit voor een lezing over het leven en werk van Mien Ruys in ons bedrijfspand. Deze lezing wordt gehouden op maandag 16 december om 15.30 uur door Leo den Dulk, die recent een biografie over haar heeft geschreven. U bent van harte welkom!

20190907 Lezing Mien Ruys 01

Mien Ruys is een tuinarchitecte uit de vorige eeuw. Een lange tijd heeft zij een grote invloed gehad op de ontwikkeling van de tuinarchitectuur in Nederland. Als een van de eerste in Nederland - en zeker de eerste vrouw - zag zij het belang van de integratie van haar vak met de architectuur. Op de keuze van beplanting heeft zij enorm veel invloed gehad. Doordat haar vader een kwekerij in Dedemsvaart had was zij al jong vertrouwd met veel soorten vaste planten en heeft met haar bekende vaste plantenboek veel mensen geïnspireerd. Daarnaast is zij begonnen met het uitgeven van het tijdschrift 'onzeigenTuin' wat tot op heden bestaat. En de door haar opgezette proeftuinen in Dedemsvaart zijn nog steeds te bezoeken. Een vakvrouw van naam!

Leo den Dulk heeft een zeer complete biografie over Mien Ruys geschreven. Tijdens de lezing in ons bedrijfspand gaat hij in op haar leven en werk. Leo is tuinhistorisch onderzoeker, publicist en natuur- en plantenliefhebber. Sinds 2003 is hij mede-uitgever en redacteur van het oudste tuinblad van Nederland, onzeeigenTUIN. Hierin en in andere tijdschriften schrijft hij over alles wat met tuinen en planten te maken heeft. Specialisaties zijn de geschiedenis van tuin- en landschapsarchitectuur en het historisch plantensortiment. Hij is oud-voorzitter van Stichting Tuinhistorisch Genootschap Cascade. In 2017 verscheen bij Uitgeverij De Hef het resultaat van zijn onderzoek naar leven en werken van Mien Ruys: 'Zoeken naar de heldere lijn'.Uiteraard is na afloop de biografie ook te koop en deze kan desgewenst door hem gesigneerd worden. 

Door ziekte van Leo is de vorige lezing niet doorgegaan. Wij zijn blij u opnieuw te kunnen uitnodigen voor deze lezing. Graag ontvangen wij uw Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. zodat wij weten hoeveel personen we ongeveer kunnen verwachten. Samen met ons team kijken we er naar uit om u te mogen ontmoeten!

 

Reacties

Plaats reactie


Antispam Ververs afbeelding

Vul bovenstaande tekens in