Besteedt zorg aan uw tuin

Over ons

Wie wij zijn

Wie wij zijn

Wij laten mensen graag zorgeloos genieten van alles wat er groeit en bloeit. Met onze vakkennis en jarenlange ervaring kunnen we kwaliteit leveren. Zowel in de tuin als bij het monumentale groen en de grafverzorging. Met onze scherpe focus op relaties geven wij onze klanten een eerlijk en beter advies.

Bent u in het bezit van een voor- of achtertuin, een landgoed of een bedrijfspand? Of bent u beheerder van een Vereniging van Eigenaren, Groen Erfgoed of een bedrijfsterrein? Dan nemen wij graag uw tuinzorgen van u over. Ook wanneer u als nabestaande een graf wilt onderhouden nemen wij graag deze zorgen over. Onze projecten vindt u onder andere in Nijkerk, Putten, Ermelo, Harderwijk, Nunspeet, Elspeet, Garderen, Uddel en Apeldoorn.

Historie

Historie

Hoveniersbedrijf Stip is een echt familiebedrijf met inmiddels een flinke historie. Ruim 55 jaar geleden begon de oprichter – Hendrik Stip – dit familiebedrijf. In de woning naast het huidige bedrijfspand is het allemaal begonnen en daar is ook de tweede generatie in dit familiebedrijf geboren.

Bertus werkte van jongs af in het bedrijf en heeft in 1984 het bedrijf overgenomen. Samen met zijn vrouw Cobi heeft het bedrijf zich verder ontwikkeld. Inmiddels is Henriekus als derde generatie ook al actief in het bedrijf.

De start van Hoveniersbedrijf Stip

De wortels van Hoveniersbedrijf Stip liggen op het kleine maar zeer bijzondere landgoed De Kriemelkuil aan de Drieërweg in Ermelo. Daar heeft Hendrik Stip, de oprichter van Hoveniersbedrijf Stip, 15 jaar lang de leiding gehad in het ontwikkelen, aanleggen en onderhouden van een zeer intensieve tuin. Hij heeft zich daar alle aspecten van het bedrijf eigen gemaakt, zoals de kennis op het gebied van bomen, fruit, groente, bloemen, heesters, coniferen, maar ook het verzorgen van diverse administratieve taken. In diezelfde tijd heeft hij een enorm netwerk opgebouwd van toekomstige klanten, leveranciers en onderaannemers.

Lees meer

Organisatie

Organisatie

Zorgeloos genieten van alles wat groeit en bloeit! Dat zien we graag bij onze opdrachtgevers. En daarvoor zijn wij iedere dag hard aan het werk. We hebben een mooi bedrijf met kleine en betrokken teams. Het complete team zorgt dankzij een goed georganiseerde bedrijfsvoering voor kwalitatief hoogstaand werk.

Als hoveniersbedrijf hebben we een duidelijke filosofie. Op ons bedrijf en in onze inspiratieruimte laten we graag zien hoe wij werken. Wij gaan graag verantwoord om met mens, plant en milieu. Daarom zijn wij vanaf het begin Professional bij NL Greenlabel en tevens aangesloten bij het platform Nunspeet Verduurzaamt waarin we kennis en ervaring rondom duurzaamheid en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) delen. Verder zorgt de branchevereniging VHG regelmatig voor actueel nieuws over de bedrijfsvoering, veiligheid, arbo en milieu. Tenslotte zijn wij ook een geregistreerd leerbedrijf bij SBB om BBL en BOL leerlingen op te leiden.

Lees meer

Team

Team

Hoveniersbedrijf Stip heeft een enthousiast en betrokken team medewerkers. De liefde voor het groen combineren wij als team met de zorg voor onze opdrachtgevers. Maak kennis met ons team:

Team Bertus

Bertus Stip

Eigenaar & uitvoerder

'Inmiddels werk ik al weer 40 jaar in ons familiebedrijf. En het mooie is, ik ben de laatste jaren weer steeds meer met het echte hovenierswerk bezig. Bij de bomen, planten en struiken, daar ligt mijn hart! Doordat Henriekus mij veel papierwerk uit handen neemt ben ik weer veel op pad. Af en toe een dagje meewerken, contact met onze klanten, planten inkopen en de jongens op het werk aansturen. Dat vind ik mooi werk!'

 

 

Lees meer

Partners

Partners

Duurzame producten met een hoogwaardige kwaliteit, daar werken wij graag mee! Daarom zijn wij partner of dealer van een aantal interessante producten. Veel van deze producten kunt u ook bekijken op ons terrein of in onze inspiratieruimte.

Kokosystems

Logo KokosystemsWij zijn dealer van de tuinschermen en geluidsschermen van Kokosystems. Als installateur werken wij graag met bijvoorbeeld de kokos Tuinschermen, maar ook kunt u bij ons terecht voor de Bamboe schuttingen en Kokohusk schanskorven. De afgelopen jaren hebben wij ook op diverse plaatsen Kokowall Geluidsschermen geplaatst, onder meer het Kokowall-Lite en het standaard Kokowall Geluidsscherm. Daarnaast kunnen wij ook geluidsschermen van Minerale Wol en Noise Reducer schermen plaatsen. Referentieprojecten laten wij u graag zien!  

Gardena®Gardena smart system

Volautomatisch tuinonderhoud, dat kan met de verschillende Smart System producten van Gardena®! Als Smartpartner weten wij van al deze producten af en helpen u graag om uw tuinbesproeiing en gazononderhoud automatisch en flexibel te regelen. Met een smart app past u eenvoudig de sproeitijden of maaitijden aan op uw telefoon. Maar ook voor de andere producten van Gardena® kunt u bij ons terecht! 

Suslight
Suslight logo

Een veilige en sfeervolle tuin, daar past de duurzame tuinverlichting van Suslight heel goed bij! Met de duurzame 24 Volt verlichting maken wij verlichtingsplannen waarin sfeer, veiligheid en preventie de dimensies zijn die hierin terugkomen. En met een demokoffer kunnen we eenvoudig laten zien hoe een staande lamp, (grond)spot of wandlamp uw tuin verlicht. Met deze producten van uitzonderlijk hoge kwaliteit, een lange levensduur en een lage ecologische voetafdruk ontstaat er de perfecte balans tussen techniek en natuur!

Rainblock

Logo RainblockOverlast en tekort aan regenwater is steeds vaker realiteit. Met de Rainblock® - een product van Water2Keep - is er de 'state of the art'-oplossing voor een waterbestendige tuin. Overtollig regenwater wordt tijdelijk opgevangen en is in tijden van droogte beschikbaar. De Rainblock® is trendy, modulair op te bouwen en op te schalen, gebruiksvriendelijk, overal eenvoudig te plaatsen en verkrijgbaar in diverse kleuren.

REGENWATERBUFFER - HYDROROCK

Logo regenwaterbufferOok het bufferen en infiltreren van regenwater in de bodem is een onderdeel wat hoort bij de overlast en tekort van regenwater. Hoveniersbedrijf Stip is installatiepartner van Regenwaterbuffer.nl en gebruikt daarbij diverse Hydrorock® producten. Voor het afkoppelen van regenwater is dit de meest efficiënte en duurzame oplossing die ook nog eens eenvoudig toe te passen is en geen onderhoud nodig heeft. Naast leveren en plaatsen van deze producten zorgen wij samen met Regenwaterbuffer.nl voor een passend advies!

Firmus ProductsLogo Firmus

Producten in de tuin die beter kunnen, daar zijn wij naar op zoek! De oprichter van Firmus Products zocht deze producten ook en levert nu meerdere van deze producten. Onder meer topkwaliteit schanskorven en kant en klare grastegels zijn enkele van deze topproducten. Allemaal duurzame producten waarmee wij onze levende tuinen verfraaien.

MILLBOARD vloerenAlterWood Erkend installateur

Een buitenvloer met planken die er uitzien en voelen als echt hout, maar die niet de nadelen van hout hebben. Met de Millboard Planken van Alterwood is dat mogelijk! De planken zijn niet alleen heel natuurgetrouw, maar hebben daarnaast een bijzondere toplaag. De veerkrachtige Lastane ™ toplaag maakt de Millboardvloer uniek! Door deze niet-poreuze toplaag hebben de planken een goede anti-slip en daarnaast kunnen ook algen zich niet afzetten. Ook zijn de planken kleur- en weerbestendig. Graag laten wij aan u in in onze inspiratieruimte zijn welke kleuren en toepassingen er mogelijk zijn!

Groen Dak CompleetLogo Officieel Dealer Groendak

Onze totaalleverancier voor de aanleg van groene daken is Groen Dak Compleet. Want een groen dak is een goede keuze voor iedereen die graag economisch, ecologisch en maatschappelijk bewust bezig is. En heel veel daken zijn geschikt voor de aanleg van een groen dak. Vanuit Groen Dak Compleet kunnen wij u helpen met de materialen (o.a. sedum cassettes) om zelf uw groene dak aan te leggen. Ook ontzorgen wij u graag door ook de aanleg voor u uit te voeren. Hiervoor zijn ook meerdere subsidies beschikbaar. De verschillende oplossingen die er zijn laten we graag zien en vertellen er graag meer over.

Vacatures

Vacatures

Hier staan wij voor

Wij creëren groene tuinen en brengen de leefbare tuinen weer terug in de stad en het dorp. 
Dit doen wij al meer dan 60 jaar!  

Bij Hoveniersbedrijf Stip werken we met duurzame materialen uit de natuur óf die lokaal geproduceerd worden.

De natuur is voor ons van grote waarde en daar gaan wij met respect mee om. 

 


Bij ons leer je altijd; hoe ervaren je ook bent

Bij Hoveniersbedrijf Stip kun jij jouw talent verder ontwikkelen. Of je nu interesse hebt in het
aanleggen van regenwatersystemen, een kei wilt worden in het aanleggen van elektra óf onze overkapping-specialist wil worden:

Bij ons is dit allemaal mogelijk!

Wij geven jou hiervoor alle ruimte en mogelijkheden. We leren jou graag de kneepjes van het vak én leren ook graag van wat jij in huis hebt!                                                                                                                                                                                                       

In ons duurzame familiebedrijf zijn wij op zoek naar drie nieuwe collega's! 


 Vacature Allround hovenier

                                                                                                        Vacature (Assistent) hovenier

                                                                                                        Leerling hovenier / Zij-instromer

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vacatures NIEUW!

Vacatures NIEUW!

 

Hier staan wij voor

Wij creëren groene tuinen en brengen de leefbare tuinen weer terug in de stad en het dorp. 
Dit doen wij al meer dan 60 jaar!  

Bij Hoveniersbedrijf Stip werken we met duurzame materialen uit de natuur óf die lokaal geproduceerd worden.

De natuur is voor ons van grote waarde en daar gaan wij met respect mee om. 

 


Bij ons leer je altijd; hoe ervaren je ook bent

Bij Hoveniersbedrijf Stip kun jij jouw talent verder ontwikkelen. Of je nu interesse hebt in het
aanleggen van regenwatersystemen, een kei wilt worden in het aanleggen van elektra óf onze overkapping-specialist wil worden:

Bij ons is dit allemaal mogelijk!

Wij geven jou hiervoor alle ruimte en mogelijkheden. We leren jou graag de kneepjes van het vak én leren ook graag van wat jij in huis hebt!                                                                                                                                                                                                       

In ons duurzame familiebedrijf zijn wij op zoek naar drie nieuwe collega's! 


 Vacature Allround hovenier

                                                                                                        Vacature (Assistent) hovenier

                                                                                                        Leerling hovenier / Zij-instromer