Besteedt zorg aan uw tuin

Grafverzorging

Grafverzorging

Verzorgt u het graf van een dierbare? Of wilt u het doen, maar bent u daar niet toe in staat? Hoveniersbedrijf Stip onderhoud en restaureert graven en grafmonumenten.

Al tientallen jaren voerde Hoveniersbedrijf Stip grafverzorging uit voor een klein aantal klanten. Door de overname van machines, gereedschappen en klanten van de heer Van de Hardenberg is de grafverzorging behoorlijk uitgebreid.

Wij ontzorgen nabestaanden graag door het graf netjes te onderhouden. Hiervoor bieden wij meerdere onderhoudsabonnementen aan, vanaf € 19,50 per jaar. Daarnaast voeren wij ook herstel- en restauratiewerkzaamheden aan grafstenen en monumenten uit. Met onderhoud en restauratie blijven de graven van uw dierbaren er tot in lengte van jaren waardig en verzorgd uit zien.

  

 

Onderhoud

Om een grafsteen of monument jaarrond netjes te houden is onderhoud nodig. Dit onderhoud voeren wij uit op de gehele Veluwe op basis van onderhoudsabonnementen. Bij het onderhoud voeren wij de volgende werkzaamheden uit:

  • Schoonmaken en reinigen van de grafsteen;
  • Schoonmaken en losharken van het grind/split;
  • Verwijderen van onkruid;
  • Snoeien van beplantingen;
  • Schoonmaken ruimte direct rondom de grafsteen;
  • Inspuiten van de grafsteen en het grind met een biologisch reinigingsmiddel tegen alg en mos;
  • Melden van beschadigingen, verzakkingen of benodigd groot onderhoud.

Voor de jaarrond verzorging kunt u kiezen uit de volgende onderhoudspakketten:

De genoemde prijzen zijn inclusief BTW en op basis van een regulier graf. Indien er sprake is van een monument kunnen er afwijkende afspraken worden gemaakt. 

 

Restauratie

Diensten GrafrestauratieNaast het jaarlijkse onderhoud kunt u ook bij ons terecht voor alle andere werkzaamheden die met het graf te maken hebben. Daarbij kunt u denken aan het vervangen van grind op het graf of direct rondom het graf, het aanbrengen van beplanting, het schilderen van letters en opschriften en het herstellen van verzakkingen. In ons portfolio treft u enkele voorbeelden aan van uitgevoerd restauratiewerk.

Voor het uitvoeren van allerlei soorten van herstel- en renovatiewerk hebben wij de benodigde gereedschappen. Indien nodig kunnen wij ook in onze werkplaats restauraties uitvoeren. Uiteraard gebeurt dit in overleg met u als nabestaande en de beheerder van de begraafplaats. Waar nodig werken wij samen met leveranciers van grafmonumenten.