Besteedt zorg aan uw tuin

Levende tuin

Levende tuin

Wilt u een tuin waar ‘leven’ in zit? Een tuin die je niet alleen ziet, maar ook kunt voelen, proeven en ruiken? Hoveniersbedrijf Stip brengt al jarenlang tuinen tot leven!

In een levende tuin haal je de natuur naar je toe. Rondom je eigen huis wordt het fijner voor jezelf, kinderen en dieren. Natuur in je tuin betekent natuurlijk niet meteen een rommelige tuin. Een levende tuin is juist een tuin waarin mens en natuur elkaar versterken en aanvullen. En dat kan bijvoorbeeld ook prima in een tuin met een strakke of moderne uitstraling.

De levende tuin maken wij in veel verschillende uitvoeringen. Beter gezegd: die maken wij in úw uitvoering. Een levende tuin wordt altijd op maat gemaakt en start bij een goed doordacht ontwerp. De aanleg van de tuin gebeurt natuurlijk zo duurzaam mogelijk. Uiteraard heeft ook een levende tuin onderhoud nodig en ook is soms de renovatie van uw bestaande tuin aan de orde.

 

 

 

Advies & ontwerp

Diensten Tuinontwerp 3D

Wensen en ideeën heeft u vast wel voor uw tuin! Maar hoe past dat nu precies in de ruimte die wij hebben? Daarvoor maken wij graag een verrassend tuinontwerp. Een mooi plaatje is daarbij belangrijk, maar belangrijker vinden wij dat u lang plezier beleeft aan uw tuin. Het ontwerpen doen wij zelf, Henriekus vertaalt uw wensen graag in een tuin die leeft! Voor een goed en realistisch beeld wordt naast een 2D ontwerp ook een 3D weergave gemaakt. Zo kunt u het ontwerp van alle kanten bekijken. Met een compacte filmimpressie wandelt u meteen door uw nieuwe tuin!

Uiteraard werken wij ook samen met andere ontwerpers of tuinarchitecten. Met Jean Berkhout hebben we een goede samenwerking, net als Hoveniersbedrijf Stip zorgt hij graag voor meer levende en duurzame tuinen.

Naast het realiseren van een tuinontwerp adviseren wij ook graag.Voor een persoonlijk advies komen wij het liefst bij u op bezoek. In ons advies kijken wij graag zo breed of integraal mogelijk naar uw tuin. Zo kunnen we u een compleet en op de toekomst gericht advies verstrekken. Voor een beheerplan, meerjarenplan of herinrichtingsplan bent u bij ons op het juiste adres.

 

Diensten AanlegAanleg

Aanleg is het creëren van iets nieuws. Het ontwerp wordt hier met vakkennis en het juiste gereedschap omgezet in een prachtige tuin. Al dat moois willen wij graag vlekkeloos voor u uitvoeren, uw tuinzorgen nemen wij graag uit handen!

Het projectvoorstel of de prijsopgave vormt de basis voor de aanleg. In ons projectvoorstel geven we gedetailleerd weer welke werkzaamheden wij gaan uitvoeren. Tijdens de aanleg heeft u een vaste contactpersoon. Samen met onze werkvoorbereider en uitvoerder zorgt hij voor een zorgeloze uitvoering. Zo kunt u genieten van alles wat groeit en bloeit!

 

OnderhoudDiensten Onderhoud

Iedere tuin heeft onderhoud nodig. Zonder onderhoud wordt het genieten van uw tuin langzaam minder. Wij zien juist graag dat onze opdrachtgever het hele jaar door zorgeloos genieten van hun tuin! Ook voor het onderhoud zijn we daarom graag uw partner. 

Het onderhoud van de tuin bekijken wij heel breed. Voor ons houdt het niet op bij onkruid verwijderen en gazons maaien. Ook het schoonmaken van dakgoten en bestrijden van gladheid hoort erbij. U bepaalt zelf wat nodig is om te kunnen genieten van uw tuin. Welke werkzaamheden er voor uw tuin nodig zijn overleggen wij graag met u! Onderhoud voeren we daarom op veel verschillende manier uit. Alleen een voor- of najaarsbeurt is mogelijk, maar ook onderhoud op afroep of juist op contractbasis behoort tot de mogelijkheden.


Diensten Renovatie
Renovatie

Nieuw is niet altijd beter. Daarom is een renovatie van de tuin vaak beter op zijn plaats dan een nieuwe aanleg. Zo kunnen de goede elementen in de tuin behouden worden. Met renovatie kunnen wij uw bestaande tuin een compleet nieuwe en frisse uitstraling geven. 

De aanleiding voor een renovatie is heel divers. Tijdgebrek, verhuizing, verzakte bestrating en uit de kluiten gewassen beplanting: het is allemaal mogelijk. Het staat het genieten van uw tuin fors in de weg. De hoveniers van Hoveniersbedrijf Stip laten u graag weer opnieuw genieten van uw tuin!