Besteedt zorg aan uw tuin

Monumentaal groen

Monumentaal groen

Bent u de trotse bezitter van groen erfgoed? Een historische tuin, een landgoed of een oude fruitboom? Hoveniersbedrijf Stip zet gedegen vakkennis in voor het behoud van monumentaal groen.

Niet alleen vandaag de dag, maar zeker ook vroeger zijn prachtige tuinen gemaakt. Bekende tuinarchitecten als Leonard Springer, de heren Zocher en Wattez hebben ook op de Veluwe hun sporen nagelaten. De zorg voor dit groene erfgoed heeft ons hart. Maar niet alleen tuinen onder architectuur, ook bestaand groen van enkele tientallen jaren behouden wij graag. Zodoende steunen wij als donateur ook graag de Nederlandse Tuinenstichting die zich hard maakt voor de bescherming van Groen Erfgoed.

Hoveniersbedrijf Stip heeft in haar historie ervaring opgedaan op diverse landgoederen. Onderhoud, snoeien en verplanten van rhododendrons en coniferen zijn onze specifieke specialismen. Daarnaast hebben wij jarenlange kennis en ervaring opgebouwd bij het toepassen van organische bodemverbetering en bemesting. Wij zijn ook gekwalificeerd om te werken in het historisch groen en te vinden in het openbare register Kennis & Kunde Groen Erfgoed

Beheer

Monumentaal groen is het waard om in stand gehouden te worden. Dit vraagt wel om zorgvuldig beheer. Samen met u als opdrachtgever kijken we graag vanuit het verleden naar de toekomst. Op deze manier kunnen we historische elementen behouden en versterken en tegelijk aansluiten op praktische wensen vanuit het heden.

Het beheer van monumentaal groen vindt plaats op basis van de Uitvoeringsrichtlijn voor het onderhouden en beheren van groen erfgoed. Diensten Restauratie monumentaal groenUiteraard speelt ook de aanwezige flora en fauna een belangrijke rol bij het beheer. Wij werken zodoende conform de gedragscode 'Bestendig beheer Groenvoorzieningen' van Stadswerk/VHG. Onze uitvoerende medewerkers hebben allemaal de cursus op niveau 1 gevolgd, daarnaast hebben onze uitvoerder en werkvoorbereider beiden op niveau 2 de cursus gevolgd. 

Restauratie

Ook het restaureren van groen erfgoed vraagt de nodige vakkennis. Onze praktische kennis combineren we met de theoretische kennis van diverse adviseurs. Op basis van de ‘Richtlijnen Tuinhistorisch Onderzoek’ kunnen door externen plannen worden gemaakt. Wij hebben de ervaring en kennis om deze plannen in de praktijk vorm te geven.